Rade ciob, de oala sparta!

Sunt stelist dar nu m-a ofensat asa mult cand am aflat ca CFR Cluj a luat campionatul deorece m-am gandit ca si Steaua va ajunge in grupe chiar daca a terminat pe locul 2, si m-am gandit desigur ca CFR ar putea fi mai buni. Dupa cateva ore insa am aflat ca nu este chiar asa, si ca acest campionat era deja oferit echipei CFR Cluj din start, chiar daca Universitatea Cluj termina la egalitate, sau invingea pe CFR, oamenii lui Becali ar fi fost prinsi, Steaua depunctata cu 9 puncte, si CFR declarata campioana.

Ce a fost in mintea mea? Ok, Becali a fost prins, asta e acum oricum am pierdut campionatul deci nu prea face mare diferenta ca l-au prins sau nu, ca a dat bani sau nu, e de domeniul trecutului acum.

Problema a fost ca a inceput acest Circ Mediatic pe la televiziune, cum ca Gigi Becali ar fi fost cel mai hot om din tara, ca a distrus fotbalul romanesc, si multe altele. Unii dintre presedintii de club (Poli Timisoara), au fost foarte ofensati de aceasta. De aici a inceput investigatia mea in ce s-a intamplat defapt in campionatul romanesc, si cum asa dintr-o data toata lumea uraste o echipa care, ma scuzati, i-a pus pe harta in fotbalul european.

Am ajuns la urmatoarele concluzii:

1. Cum a ajuns CFR Cluj in Divizia A?

CFR Cluj-Napoca, in sezonul 2003-2004, inainte de ultima etapa era exact ca Steaua la un punct in spatele lui Jiul Petrosani. Jiul Petrosani juca in ultima etapa cu Gaz Metan Medias, o echipa antrenata atunci de nimeni altul decat Nelutu Sabau, antrenor acum la Gloria Bistrita.

Pe site-ul de wiki al CFR Cluj-Napoca am gasit urmatorul text:

2004: „Ultima etapă îi găseşte pe clujeni cu un punct în spatele “minerilor”, dar cu speranţe infime că Jiul se va împiedica pe teren propriu fie şi în faţa unui Gaz Metan condus de Neluţu Sabău şi motivat financiar extrem de puternic de Paszkany Arpad.”

Intre timp site-ul a fost modificat de catre un oficial sau un clujean fanatic, din pacate site-ul este inca in Google Cache. Acum textul de pe site arata cam asa:

„Ultima etapă îi găseşte pe clujeni cu un punct în spatele “minerilor”, dar cu speranţe infime că Jiul se va împiedica pe teren propriu fie şi în faţa unui Gaz Metan condus de Neluţu Sabău.”

Totusi am gasit un blog, unde cineva a dat copy paste la tot ce scria acolo:

http://blog.mysport.ro/fairplayman/2008/02/17/istoria-clubului-cfr-cluj/

Textul a fost copiat in data de 17 Februarie 2008, deci nu poate nimeni spune ca este o inventie, pentru ca atunci nu se stia nimic despre acest scandal. Mai sunt si referiri in presa, dar din 2004 a trecut mult timp.

Ce sa inteleg prin asta? Inteleg ca patronul de la CFR nu este cu mult diferit de Gigi Becali, el practicand aceleasi obiceiuri. Ce mi se pare extraordinar este ca s-a intamplat exact acelasi lucru, la un punct in spate, numai ca acolo Gaz Metan i-a ajutat si acum CFR este in Divizia A. Ma mira si faptul ca suporterii clujeni sunt foarte ofensati acum, ca a indraznit Becali sa faca asa ceva. Rade ciob de oala sparta.

2. Cine este Nelutu Sabau?

Cititind toate astea, si vazand cum Mircea Sandu spune ca, citez ” E simplu, asa cum azi dai acesti bani sa joace cinstit, maine ii poti da sa joace incorect”, am ajuns la o legatura. Oare daca Arpad Paszkany i-a dat bani lui Nelutu Sabau sa joace corect impotriva Jiului, nu putea sa ii dea bani iarasi in 2008 sa intre cu rezervele pe teren in meciul cu CFR si sa pretinda ca isi menajeaza jucatorii? Nu mai zic nimic.

3. Cine este Arpad Paszkany?

Dupa parerea multora este un om foarte corect, care in sfarsit l-a invins pe Gigi Becali, un om care a furat pamanturi de la stat si se ocupa cu trafic de influenta si spalari de bani. Cautand putin pe internet informatii despre Arpad ghici ce am gasit:

a. http://www.ziua.ro

Citez: „Arpad Paszkany, dat exemplu de Basescu pentru civismul sau, a pus mana ilegal pe un teren al statului, care valoreaza 70 de milioane de euro”

Cine se ocupa cu furat de pamanturi acum? Puteti citii detali mai multe pe site la Ziua, la acel link.

b. http://www.gardianul.ro

Citez: „Dupa ce l-a pus pe Basescu intr-o situatie jenanta, Arpad Paszkany, cercetat pentru spalare de bani”, „Finantatorul echipei de fotbal CFR-Ecomax, Paszkany Zoltan Arpad, este cercetat penal in dosarul „Gazeta II“ pentru instigare la santaj si de sprijinire a unui grup infractional.”

Cine se ocupa cu spalare de bani, instigare la santaj si sprijinirea infractorilor? Desigur, domnul Arpad, cel mai corect om din Romania, care s-a chinuit cu echipa lui sa ia campionatul si Steaua a incercat sa il fure. Mai scrie acolo ca, domnul Arpad, a denuntat chiar el oameni de afaceri care se ocupau cu spalari de bani, de aici se observa ca asta este metoda sa de a scapa de dusmani, informeaza organele de justitie, pana chiar si presedentia, care l-a elogiat ca un „exemplu civic”.

3. Arpad Paszkany si Partidul Democrat-L

http://www.gandul.info

„Arpad Paszkany – patronul CFR Cluj şi principalul sponsor al campaniei electorale a lui Emil Boc la Primăria Clujului – este personajul pe care şeful statului, în şedinţa de bilanţ a Ministerului Public, l-a dat ca exemplu de civism”

Articolul prezinta incetarea urmariri penale a acestuia in cazul terenurilor dar, ce retinem din acest citat? „Principalul sponsor al campaniei electorale a lui Emil Boc”. Iarasi, ce sa inteleg?

Prin urmare, domnul Arpad Paszkany are stranse legaturi cu Partidul Democrat, Traian Basescu si Emil Boc.

4. Campania Electorala

Intrebarea principala este, ce i-ar face pe toti acesti oameni fericiti? Va spun eu, Arpad Paszkany ar fi fericit daca ar castiga campionatul cu echipa lui de suflet, si automat ar da mai multe sponsorizari pentru PD, cum a dat si pana acum, in acest an electoral. Emil Boc ar fi si el foarte fericit de acest lucru, pentru ca se simte mandru ca este Clujean si ar primi mai multi bani, iar Traian Basescu ar fi fericit ca a scapat de un om pe care aparent nu il suporta, si care ar putea sa ii fure din procente la alegeri.

Cum ar putea oare acesti oameni sa fie fericiti? Ei bine, e simplu, Steaua sa nu mai ia campionatul, si Gigi Becali sa fie facut de ras in fata alegatorilor pentru a nu mai fi votat.

Cine ar putea face asa ceva? DNA, care isi are radacinile in Cluj-Napoca, si care, trebuie sa recunoastem este direct subordonata numai lui Traian Basescu.

Binenteles, asta doar teoretic, desigur ca asa ceva nu ar putea fi adevarat intr-o tara asa corecta cum este Romania, in care doar cei vinovati sunt condamnati, si cei corecti sunt lasati sa traiasca linistiti. Tot ce am scris e doar o serie de coincidente desigur.

Nu spun ca Gigi Becali ar fi un om corect, sau ca nu a gresit cu banii trimisi la Cluj-Napoca, dar cred ca am descoperit de ce a fost prins. Si desigur, mare bucurie pe noi romanii, ca in sfarsit e fotbalul corect, si a luat campionatul o echipa pe merit.

Cu drag,

Ioan Luca.

16 răspunsuri to “Rade ciob, de oala sparta!”

  1. perfect Says:

    pffffffffffffff…am citit si eu astea inainte sa le vad la tine…si eu sunt stelist si vreau ca in cazul in care se face curatenie in fotbalul romanesc sa se faca la toate echipele si din toate punctele de vedere…nu numai steaua e vinovata…

  2. David Says:

    Tactica „planul B” incepe in min 73 in Giulesti, nu la Cluj ;). Daca tot ai facut atata documentare, puteai sa-ti amintesti si asta. Inca ceva, in 2003 era imoral dar nu iregulamenar, in 2008 este si iregulamentar
    In rest, mi se pare un articol elegant, scris cu mult patos de un suporter al Stelei, din care retin ca:
    – nimeni nu devine patron de echipa de fotbal peste noapte, din salariu de bugetar sau din credit de nevoi personale
    – mai tot fotbalul e plin de nenorociti manati de orgolii si de fantezii de „micul Abramovici”, pe care ii putem clasa in functie de incultura, aroganta, prostie, ipocrizie etc.
    – e durere mare in tara pt ca echipa Mafiei n-a luat campionatul. Plange mai toata lumea peste tot (mai putin Boc pt ca-i da bani Paszkany si inca cele cateva zeci de mii de suporteri ai CFR-ului). In rest, toata lumea e in depresie ca acest 7 mai n-a mai fost ca-n 86. Si in depresie, lucrurile se vad deformat: pare ca toata tara, DNA-ul, Procuratura, Parlamentul si Basescu sunt vinovati ca CFR a jucat in tur mai bine decat a facut-o Steaua in retur si a devenit campioana.
    Fratilor!!!! It’s just a game. Iar banii nici nu sunt asa multi. O tigareta 2 sau un vapor cu arme in Africa sunt bani murdari adevarati, nu cateva milioane…

  3. Jules Verne Says:

    Draga Luca,
    In proncipiu, ai scris bine, dar colegial, asa ca intre scriitori, sa stii ca ai facut o greseala, [quote] Arpad Paszkany ar fii fericit daca ar castiga [/quote], se scrie corect „Arpad Paszkany ar fi fericit daca ar castiga ”
    Salutari mon cher!
    Jules Verne

  4. chris Says:

    interesant si logic comentariul !

  5. presalibera Says:

    @chris
    mersi
    @Jules Verne
    am corectat
    @David
    sa inteleg ca stelistii inventeaza povestea cu Basescu si ca depresia e de vina, eu cred ca sunt destul de rezervat, dar consider ca sunt prea multe coincidente. de ce sa fim depresivi? avem sansa sa mergem in grupele CL, daca eram retrogradati, asa cum vor unii, probabil eram depresivi acum. inca ceva, in 2003 tot ilegal era, adica „mita”, cum se bat astia de la DNA cu pumnul in piept.
    @perfect
    sorry, nu stiam ca mai exista varianta asta, din ce am citit la tolo, pe gsp si la ioanitoaia, toti au varianta „steaua fura romania”

  6. moshcalifar Says:

    Excelent articol cu chestii pe care 99% din ziaristi nu vor sa le mai vada AZI. Felicitari. Am obosit postand in toate forumurile legatura evidenta dintre Paszkany-DNA (DanielMorar)- Boc-PD-L. Nu-i pasa nimanui cat timp au circ TV.
    Justitia nu merge dupa regulamentele FRF …Greseala lui Gigi e evidenta dar nu si penala.

  7. 17 elfsborg Says:

    domnule tolontan asteptam un raspuns referitor la
    meciul finlanda-cehia cand ati vrut sa MITUITI echipa finlandei.revedeti interviul luat lui sami hyypia in care s-a ridicat aceasta problema ,iar el a spus ca poate in romania se obisnuiesc astfel de practici.rog DNA sa se sesizeze.
    marian iancu sa rezolve mai intai problema semnaturilor false si apoi sa vb de STEAUA.multumesc

  8. 17 elfsborg Says:

    poate daca te intreb aici ,ai sa-mi raspunzi.

  9. ockiu Says:

    daca`r fi sa se faca curatenie`n fotbalul romanesc cel putin 10 echipe din cele 18 prezente pe prima scena ar trebui retrogradate – ehh si din acest motiv … nu se va intampla absolut nimic … pentru ca nu se vrea …

  10. dadatroll Says:

    Ketchup

  11. David Says:

    Cred ca ai argumentat foarte subiectiv. Sigur, ai argumentat, sunt constient ca si eu sunt foarte-foarte subiectiv.
    La fel, iti argumentez si eu faptul ca Steaua, statistic, este benificiara directa a celor mai controversate chestiuni din ultimii ani. Si faptul ca sunt enorm de multi stelisti in presa, in federatie, la alte echipe etc.
    Cazul „Neaga” – dopat la FC Arges, scapat de suspendare la Steaua. Cazul Bricheta – come’on… daca s-ar fi aplicat aceasi lege la U-CFR iesea balamuc. Meciuri suspecte gen Sportul-Steaua cand studentii dupa un retur genial parca in meciul ala nu se regaseau pe teren, Greseli decisive de arbitraj (vz Steaua-CFR, Craiova-Steaua, Steaua-Urziceni etc), Arbitraj de tip impresie artistica (atunci cand echipa domina dar nu intra mingea in poarta se acorda penaltyuri, faulturi etc foarte usor, situatie care nu se regaseste in favoarea altor echipe. Se rupe meciul, se face 2-0, 3-0 si daca cineva spune ceva e luat in deradere „Hai, ma, la 3-0 mai spui de arbitraj).
    Avand in vedere aceste situatii, cred ca ar merita o lucrare d’asta italiana, care sa duca la retrogradarea unor echipe „suspecte”. Pentru ca, hai sa fim seriosi, daca se vrea se face. Daca se vrea, se dovedeste si ca CFR-Rapid n-a fost ok, si ca Steaua a facut manarii si multe chestiuni.
    Din perspectiva asta „am fi vrut unii ca Steaua sa fie retrogradata”.
    Altfel, Becali ar trebui sa fie destul de simpatic (oricum mult mai simpatic decat noua celorlalti) suporterilor Stelei, pt ca e fix de acolo. Becali, atat de infatuat, mincinos, expansiv, arogant, marsav, ticalos nu se potrivea la nici o alta echipa (ceea ce nu inseamna ca suporterii stelei sunt asa, doar ca agreaza replica „da, ma, e 3-0 la masa verde, pa” sau „si daca am castigat din offside care-i problema? am luat 3 puncte”). Pentru mine, faptul ca atata lume stie si vorbeste de el, sincer (nu fac pe nebun’) mi-e rusine ca am acelasi pasaport cu el si ca sunt contmporan cu el.
    Asta e al doilea motiv pt care m-as bucura de orice esec al Stelei: pt ca as vrea sa nu ramana imaginea ca Becali e un om de succes iar alea cu masa verde si offseidul sunt niste optiuni.
    Doar o opinie subiectiva ;-).

  12. roxanaiordache Says:

    Coane Iancule, super-articol. L-am recomandat şi eu altora.

  13. flo Says:

    de mult timp latru pe site-uri despre lucrurile astea. oricum te-ai documentat f.f bine.
    SUGESTIE: http://www.gardianul.ro/2007/12/08/eveniment-c2/dupa_ce_l_a_pus_pe_basescu_intr_o_situatie_jenanta_arpad_paszkany_cercetat_pentru_spalare_de_bani-s91423.html

  14. popo Says:

    Oricum Basescu isi va lua rasplata de la stelisti

  15. uunul Says:

    nu ai facut altceva decat copy-paste.in rest lucrurile astea le cam stim,fara sa ne „luminezi”tu.celelate lucruri sunt presupuneri .Cu faptul ca Paszany a dat bani pt egal in meciul jiul-Gaz metan sun tde acord .Dar tu esti purtator ilegal de creier, pt ca atunci nu era in regulamentul FRF .Acest articol s-a introdus in vara trecuta.Dar voi oierii sunteti limitati in gandire si acum vedeti numai rosu in fata ochilor .Am o intrebare : cand statea oierul cu Base pe la un sprit ,cum era ? vA convenea de minune .hai ca m-ai enervat .Duceti-va toti oieritii si va aruncati in Dambovita ( sau ce rau e mai aproape de voi ) CFR=CAMPIOANA FOTBALULUI ROMANESC

  16. Tsunamic Says:

    „Asta e al doilea motiv pt care m-as bucura de orice esec al Stelei: pt ca as vrea sa nu ramana imaginea ca Becali e un om de succes iar alea cu masa verde si offseidul sunt niste optiuni.” Touche David!

    La ora actuala, Steaua inseamna g. becali. Suporterii ei ne acuza vadit si fara retineri ca nu vrem sa ne inhamam la un travaliu enorm. Sa ni-l stergem din minte pe acest „patron”, si sa nu mai asociem imaginea negativa creata de „taticul” familiei, cu imaginea stelei. Sa ne mintim, sa ne prefacem macar… Ei bine chiar nu se poate o chestie ca asta. Xenofobia, rasismul, vulgaritatea, golaneala, si grandomania exacerbata pornesc de la „palatul de clestar” acolo unde sunt consolele, si se reflecta mai apoi prin iarba verde sub forma de circ ambulant. Conform autorului acestui articol, Romania ar trebui de fapt sa devina complet o tara de orbi, iar becali sa aiba un ochi. Altfel nu imi pot explica cum cineva poate sa creada ca noi toti am devenit prostii satului, si numai ciobandante este destept, declara ce vrea, face ce vrea, injura pe cine vrea, iar toti ceilalti inghit si nu iau atitudine. Plecam de la premisa ca articolul tau contine elemente de adevar si iti ofer un contraexemplu. Cand becali a castigat pentru steaua meciul cu rapid la masa verde, s-a zis ca .. de undeva trebuie sa se inceapa sa se faca „ordine” si trebuie sa existe un exemplu, o rampa de lansare in curatirea fotbalului de brichetari. Meci oprit, masa „verde” 3 puncte nemuncite, gratis ptr becali (intentionat minimizez „meritele echipei”). Cu regulamentele ciuntite, capitole carpite, am inghitit galusca, mai greu, mai molcom, trecand tacit peste gandul ca existau alte multe meciuri de unde ar fi putut sa inceapa „dreptatea”. Situatia devine acum, nefavorabila lui becali, e prins cu musca pe caciula, dupa ce, avea antecedente (bistrita, dinamo, pandurii) Asta sunt declarate de insusi faptuitorul. Si ajungem in situatia in care trebuie sa dam iar un exemplu: poate e pornit din interese meschine, lucratura facuta de cineva… un DNA prost pregatit, e la fel ca si comisia ce a judecat cazul bricheta. circul a fost pornit de becali (instigare, rasism, jigniri grave), la care ceilalti au raspuns. acest circ trebuie sa inceteze tot cu el.

Lasă un comentariu